Ordentlig belysning er vigtigt for øjnene når du arbejder - her er 5 tips til at sikre ordentligt lys

Ordentlig belysning er ikke kun vigtigt i din almindelige dagligdag, men også i dit arbejdsliv. Arbejder du konstant i dårlig belysning, kan du med tiden opleve at få problemet med synet, og du vil desuden hurtigt blive sensitiv overfor lys. Dette kan skade både dit arbejdsliv og din almindelige hverdag!

Derfor er det vigtigt, at du sørger for altid at have ordentlig belysning, når du arbejder. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får 5 tips til at sikre ordentligt og behageligt lys, når du ordner diverse arbejdsopgaver.

Vælg de rette lamper

Uanset om du arbejder hjemme, eller på et kontor i en større virksomhed, er det yderst vigtigt, at du i dit arbejdsliv har en ordentlig belysning, der er passende for dine øjne samt generelle præference. En af måderne hvorpå du kan opnå ordentlig belysning i dit hjem, er ved at vælge de rigtige lamper.

Laver du meget kontorarbejde ved du med sikkerhed allerede, hvor vigtig en skrivebordslampe kan være for, at du får arbejdet effektivt og koncentreret. Skrivebordslamper er dog langt fra tilstrækkelige, hvis du ønsker at opnå ordentlig belysning, når du arbejder. Udover en skrivebordlampe er det vigtigt, at du vælger en god loftslampe, der kan skabe den rette belysning i hele rummet.

Der er mange muligheder, og det er derfor vigtigt, at du undersøger mange forskellige lamper, med forskellige lysstyrker, før du tager en endelig beslutning.

Kend tommelfingerreglerne for god belysning

Der er flere forskellige tommelfingerregler, man skal huske, hvis man ønsker at skabe den rette arbejdsbelysning. Det er blandt andet en god ide at inkorporere flere forskellige lamper i ét rum, så du på denne måde har flere forskellige lysindfald. Derudover er det blandt andet vigtigt at huske på rummets størrelse og form.

Er dit kontor meget aflangt, er det vigtigt at placere lamper i hele rummet fremfor blot afkroge af rummet. Sidst, men bestemt ikke mindst, er det vigtigt, at placerer dine lamper og belysning fleksibelt, så du kan flytte lysindfaldet i løbet af dagen, hvis der skulle blive brug for dette.

Vælg den rette lampepære

I forbindelse med at du skal vælge den rette lampe, skal du også vælge den rette lampepære. Dit arbejde kræver fuld koncentration, og derfor er det vigtigt, at dine øjne får det optimale lys til at kunne læse og koncentrere sig.

Når du derfor skal vælge den rette lampepære til din lampe, er det vigtigt, at du overvejer, hvilket lys, der passer til dine øjne og syn. Du skal blandt andet overveje, om du koncentrerer dig i varmt lys eller koldt lys samt skarpt lys eller mildt lys.

Inkorporer dagslys

Mange er ikke klar over det, men dagslys er det absolut bedste lys, der findes til arbejde og koncentration. Dagslys er det naturlige lys, som dine øjne er vant til at leve og arbejde i hver eneste dag.

Arbejder du derfor altid i rum, der ikke har naturligt dagslys, og altid er mørke, vil du hurtigt miste koncentrationen og ikke være i stand til at fuldføre dit arbejde succesfuld. Skal du eksempelvis designe dit eget kontor, er det altså absolut essentielt, at du forsøger at inkorporerer så meget dagslys og naturligt lys som overhovedet muligt.

Direkte og indirekte lys

Når du skal skabe den bedste fordeling af lys under dit arbejde, er det vigtigt, at du kombinerer direkte og indirekte belysning. Indirekte lys er den belysning, der bliver reflekteret fra blandt andet vægge og lofter.

Arbejder du i et rum med mørke vægge, skal du sørge for at have mere direkte belysning i form af lamper. Der er mange ting, man skal huske, når det kommer til arbejdsbelysning!

Menu
Top