3 tips til at sikre dig en god og sund arbejdsstilling

I dag har mange mennesker et stillesiddende arbejde på et kontor. Selvom det er blevet normen, er det dog ikke det mest optimale for menneskekroppen. Hvis du derfor har et stillesiddende arbejde, er det vigtigt, at du sørger for, at du sidder ordentligt. Sagt med andre ord skal du sørge for, at du har en sund arbejdsstilling.

Er du i tvivl om, hvordan du skaber en kontorplads, der giver dig de bedste forudsætninger for at sidde ordentligt? I så fald kan du bare læse videre. Her finder du tre gode tips til, hvordan du kan sikre dig en god og sund arbejdsstilling.

Kontorbord og kontorstole skal hænge sammen for at have en ordentlig arbejdsstilling

Når du har et stillesiddende arbejde på et kontor, har du med stor sandsynlighed både en kontorstol og et kontorbord. Det er essentielt for dit velbefindende, at disse to passer sammen. Ellers er det umuligt for dig at opnå en korrekt siddestilling.

Hvis du er i tvivl om, hvordan en korrekt siddestilling ser ud, kan du se et grafisk eksempel ved at følge linket her: https://shop11691.sfstatic.io/upload_dir/pics/Illustration%20af%20at%20sidde%20rigtig%20p%C3%A5%20en%20kontorstol%201.jpg

Ofte kan det derfor være en god idé at købe både kontorbord og kontorstol fra den samme kollektion. På den måde er du sikret, at begge dele er skabt til at harmonere med hinanden.

Hvis du er på jagt efter en kontorstol og et kontorbord, der passer sammen, kan du tage et kig på udvalget her: https://boboonline.dk/shop/684-kontorborde/.

Sørg for at kontorstolen er af ergonomisk design

Hvis du har et stillesiddende arbejde, tilbringer du flere timer dagligt ved din kontorplads. Derfor er det også vigtigt, din stol passer til din krop. Sagt med andre ord skal den have et ergonomisk design.

Det er vidt forskelligt fra person til person, hvad der udgør en ergonomisk kontorstol. Som udgangspunkt er stole med så mange justeringsmuligheder som muligt at foretrække. På den måde kan du tilpasse stolen til dine specifikke mål.

Derudover kan det også være, at du har nogle personlige skavanker, såsom en dårlig ryg. I så fald er det også vigtigt, at du finder en stol, der kan imødegå disse skavanker, så du minimerer generne mest muligt.

Hvis du gerne vil finde en ergonomisk stol med et flot design, bør du tjekke udvalget hos BOBO Home.

Få et hæve/sænkekontorbord

Selvom du sidder stille i forbindelse med dit arbejde, er det stadig vigtigt, at du sørger for at skifte siddestilling så ofte som muligt. Derudover er det også vigtigt, at du jævnligt kommer op at stå. På den måde kan blodet bedre cirkulere i din krop, og din krop kan indtage nogle andre stillinger.

Af den grund er det en god idé at investere i et kontorbord med hæve/sænkefunktion. På den måde kan du selv justere højden på bordet. Det giver dig mulighed for at både stå op og sidde ned efter behov. På den måde kan du bedre ændre din arbejdsstilling i løbet af dagen. Det er langt sundere for dit helbred.

Ergonomi udelukker ikke design

Nogle mennesker tror, at de er nødt til at vælge mellem enten ergonomi eller design. Det var muligvis også tilfældet engang, men bestemt ikke længere. Selvom du vælger kontormøbler, der er designet til at give dig en sund arbejdsstilling, behøves du bestemt ikke gå på kompromis med designet.

Du kan sagtens finde æstetiske kontormøbler, der matcher det udtryk, som du gerne vil skabe på kontoret. På den måde kan du få det bedste fra begge verdener. Ergonomiske kontormøbler kommer også i flere forskellige farver, så du virkelig har mulighed for at gøre din kontorplads personlig.

Lad derfor ikke ordet ergonomi skræmme dig til at tro, at du skal have grimme møbler. Sådan hænger det heldigvis ikke sammen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Menu
Top