Hvad skal du være opmærksom på når du køber en siddepude til skrivebordsstolen?

Ondt i kroppen efter en lang dag på kontoret? Det forstår vi godt! Kontorarbejde er blevet hverdagskost for mange danskere, men det går desværre ofte udover vores krop. Vores ryg, bagdel, skuldre og nakke har ikke godt af at sidde ned i mange timer, og ofte får man ubehagelige smerter efter en lang arbejdsdag.

Faktisk døjer næste 80% af alle danskere med smerter i kroppen og ryggen, og mange af disse smerter stammer fra for meget kontorarbejde. Vores kroppe elsker ikke at side ned i flere timer, men hvad skal man gøre ved det, når man har en arbejdsdag, der skal passes?

Svaret er en siddepude, og i denne artikel vil vi komme ind på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde den rigtige siddepude.

Hvad er en siddepude?

Det ligger rimelig meget i navnet, hvad en siddepude er, men hvad er den til for? En siddepude er et ekstra blødt underlag, som du kan lægge oven på din kontorstol, eller faktisk hvilken som helst stol. Puden er til for at aflaste og støtte din krop, når du sidder ned over længere tid, hvilket man ofte gør, når man er kontorarbejdende.

En siddepude er lavet i et behageligt materiale, som former sig efter kroppen, når du sætter dig på den. Når du køber en siddepude skal du være opmærksom på at vælge en pude, som enten er lavet i gel eller memoryfoam, da disse materialer former sig efter kroppen, og giver dig den bedste støtte.

Der findes mange forskellige siddepuder, så det handler om at vælge efter din egen behov. Nogle modeller er lavet i gel og har en flad cellestruktur på overfladen. Andre er donutformede puder i memoryfoam. Du kan også få skråpuder, som hjælper dig med at holde ryggen rank. Dit valg af pude handler om, hvilke siddeproblemer du døjer med i hverdagen, og hvor du har brug for mest støtte.

Sådan vælger du den bedste pude

Der er som sagt forskel på de forskellige siddepuder. Du ved bedste selv, hvilken pude passer til dine behov. Hvis du ofte føler du sidder foroverbøjet og får ondt i ryg og nakke, så kan en skråpude hjælpe dig til at holde ryggen rank. Hvis du døjer med smerter i længen og bagdelen, så kan en pude i memoryfoam være med til at aflaste trykket for dig.

En U-formet pude kan afbelaste dine baller og lår, hvis du ofte oplever smerter i det område. Du kan også overveje, om du har lyst til kun at bruge puden på kontoret, eller om du vil have en pude, som du kan tage med i bilen eller derhjemme til at sidde på.

En simpel pude med stor effekt

Okay, så en pude på kontorstolen kan gøre en forskel for din holdning, lændesmerter og ubehag i ryggen. Hvorfor så ikke bare smide en hynde eller sofapude på stolen i stedet for? Det vil man med garanti spare penge på. Og dog. En siddepude er ikke bare hvilken som helst blød pude. Den er nemlig lavet i et enormt intelligent design, som er både fleksibelt og stødabsorberende.

Nogle gange kan det føles som om, at man sidder på sine egne knogler, når man har siddet på kontorstolen i mange timer - men ikke med en siddepude. Puden er trykaflastende på hele siddefladen, så du kommer slet ikke til at mærke stolens hårde overflade.

Ikke nok med det, så er puden temperaturregulerende, så du kommer ikke til at sidde og svede på din stol. Materialet giver også åndbarhed, så din hud kan komme af med fugt og sved, hvis arbejdsdagen bliver lidt presset.

En siddepude der får dig til at sidde korrekt

Tager du nogen gange dig selv i at sidde og køre rundt på stolen? Det er sikkert fordi du underbevidst forsøger at kompensere for smerterne i kroppen. Du kommer til at flytte rundt på benene, læne dig til den ene side, sidde på stolekanten eller læne dig for langt tilbage.

Siddepuden hjælper dig med at stabilisere din krop, så du kan sidde rank og behageligt dagen lang uden at blive øm. Det gør det også nemmere for dig at fokusere på din arbejdsdag, når du ikke bliver irriteret af rygsmerter.

Husk at pas godt på din egen krop

En siddepude hjælper med at stabilisere din krop, når du sidder på kontoret, men du må ikke se puden som din eneste redning. Du har ansvaret for selv at sidde ordentlig og passe på din krop på de lange arbejdsdage. Selvfølgelig er puden god til at aflaste dig, men du skal stadig huske at få taget nogle gode pauser.

Sørg for eksempel for at komme op og stå og stræk din krop ud, gå en kort tur ned og fyld kaffekoppen op og tag trapperne i stedet for elevatoren. Det er vigtig, at du får gang i blodomløbet, når du sidder meget stille i løbet af dagen. Det kan være du også skal lave nogle små træningsøvelser inde på kontoret. Selvom dine kollegaer måske vil undre sig lidt, så kan det være, at du i sidste ende giver inspiration til en sundere arbejdsdag med færre rygproblemer.

Menu
Top